Sunday, 21 May 2017

Bilik ke-4 ~ dah buang pili dengan saluran air


Terasa lama sangat nak tunggu grill umah aku tu siap. Ni dah nak masuk Ramadhan. Rasa macam tak sabar dah nak pindah masuk umah sendiri.. hehe.. 


Haini nak update progress bilik ke-4 tu. Sebenarnya part ni dorang dah settlekan haitu lagi sama time dengan entri ni, cuma aku tak update kat blog je lagi 😊



Nampak tak salur air keluar dengan kepala paip tu? 


Jom close up sikit.





Kat lantai tu nampak bekas tompokan air yang keluar dari saluran air tu. Nanti bila dorang dah potong dan buang saluran air tu takde lah ada tompokan air lagi kat atas lantai. 




Sebelum dibuang.




Selepas dibuang.
Dinding dah siap plaster cuma cat undercoat je belum.


Haini ada appoinment check telinga baby kat Hospital koi2, jadi ingat lepas pegi hospital nak singgah tengok umah jap. 


Hai tak sabarnya nak masuk rumah sendiri 😣😣😣